levelezés

Mi irtuk,rólunk írták, nekünk írták. Mindent beteszünk.Várjuk e-mailjeiket, leveleiket akár postán is vagy a klub foglalkozáson odaadhatják Jakab Katinak, a honlap szerkesztö begépeli.Ez a mi oldalunk, ide bármit írhattok, ide akár képet is küldhettek. Ez az, amit ti szerkesztésetek.Jelszó: Jókedv, derű, nevetés!

Hogyan találtam rá a Cukorbetegek Egri Egyesületére?
Az elmúlt év végére cukorbeteg lettem. A háziorvos gyógyszert írt fel, és három hónap múlva kontrollra hívott vissza. Nagyon megrémültem, hogy mi lesz velem, amikor a Városi Televízió hirdetésében megragadott, hogy januárban az egyesületben dr. Domboróczky Zsolt előadást tart a cukorbetegeknek. Azonnal beírtam a naptáramba, és lázasan vártam az időpontot, hogy mehessek az előadásra a Bartakovics Béka Közösségi Házba (a Művelődési Házba). Az első emeleten nagy nyüzsgés volt, az egyik asztalnál vércukrot mértek, a másiknál szaklapot osztottak, a harmadiknál valamire feliratkoztak. Tanácstalanul nézelődtem, amikor egy bájos, csupa mosoly, kedves hölgy odajött hozzám, megörült nekem, megölelt, beinvitált a terembe. Csodálkozva kérdeztem, honnan ismerjük egymást? Én most vagyok itt először, ő kacagott, hogy pont innen, mert aki már ide jár, azokat mind ismeri, ezért tudta, hogy csakis új beteg lehetek. Bemutatkozott, hogy ő Jakabné Jakab Katalin az egyesület elnöke, és máris Pálkovácsné Magdikához irányított vércukor mérésre. Magdika azonnal a szárnyai alá vett, megnyugtatott és segítséget ígért. Később megtudtam, hogy ő az egyesület titkára. A doktor úr előadása nagyon hasznos volt, megijedtem, hogy ez ilyen komoly dolog, a kartonozóban rögtön időpontot kértem hozzá. A doktor úr személye rendkívül megnyerő, kedves, türelmes volt, bizalmat ébresztett bennem.Azonnal regisztráltam magam egyesületi tagnak, és a miskolci kocsonyafesztiválra már velük tartottam, fantasztikusan jó nap volt , Katika mint idegenvezető is akcióba lépett, ami kész főnyeremény.Az ígért segítség „házhoz jött”, Pálkovácsné Magdika vette a fáradtságot és az otthonomban tanított be a vércukormérő készülék használatára, a diétára, kaptam táblázatokat, recepteket, felettébb csodálkozott, hogy én eddig naponta 5 édes almát is elfogyasztottam.Elindultam a tanulás útján, az önfegyelemmel van baj, ez a legnehezebb pillanatnyilag.Köszönöm, hogy vannak ilyen önzetlen emberek, akik időt és fáradtságot nem kímélve önkéntes munkát vállalnak, szervezik nekünk a programokat, a jól-létünket biztosítják szakértelmükkel, odaadó munkájukkal, amit én személy szerint pillanatnyilag csak azzal tudok meghálálni, hogy az adóm 1 %-át ide ajánlottam fel, de remélem a jövőben többet is tehetek.Jakabné Katika vérbeli profi vezető, olyan szeretnivaló humoros, mindig megnevettet bennünket.Örülök, hogy a jó sors ide vezérelt, nem győzöm a környezetemben mondogatni, hogy „én nem tudtam, hogy ilyen jó helyre jövök.”
Horváth Lászlóné , Eger


Kőszegi beszámolóKöszegi hétvége a véradásért cserébeDonornapot tartottak a városi körcsarnokban,ahol a Cukorbetegek is mint civilszervezet részt vett.A feleségemet aki ott segített meglátogattam,és láttam,hogy véradás van. Rendszeres véradó vagyok,ezért nem volt ellenemre,sőt örömmel nyujtottam a karomat a tú alá a Cukorbetegek Egri Egyesülete nevében. Az esti sorsoláson már nem tudtam részt venni,de telefonon értesültem arról,hogy nemcsak én tettem jót,de a jóságom megtérült többszörösen,hisz az ország másik végéreKöszegre nyertem egy hétvégét.


Csak egy email
Egy ismerösöm rákérdezett a honlapra

Mint mindenki az egyesületnél,én is reklámozom a honlapot,hogy szavazzanak ránk. Egy levelező listán fenn vagyok, ott is reklámoztam. Az egyik ismerösöm rámírt szeptember 10-én késő este mondjuk inkább hogy éjszaka,hogy írjam meg neki ujra a linket,mert nem találja.
Itt a válasza:
&&& Diószegi Ede címzett: saját magam részletek megjelenítése szept. 11. (8 napja)

Kedves Andrea!Szuper Egyesületetek van, kiváló Emberekkel, természetesen Te is köztük vagy.Kedves Katalintól már megis kaptam a választ.Nagyon szépen köszönöm.
Üdv. Ede


Mézvirág
- Feribácsi ajándéka


Sokan ismerik Feri bácsit,hisz minden klubnapon ott ül a legelső sorban. Engem mikor odarángatott Kati a bácsihoz meglepett a fiatalossága. Késöbb derült róla ki,hogy már igencsak benne van a korban,én valójában még 70 évesnek sem néztem,pedig sokkalta több annál. Kedves volt virágkarókat osztogatott. Nekem is átadott egyet. A meglepödésemre elhuzta kissé a száját,gondolva "na ennek is adhattam én úgysem veszi hasznát"Feri bácsi jelentem most az egyszer tévedett. A magassarkon billegő állandóan mozgásban levő kishölgy bizony hasznát vette annak az ön által faragott,festett virágkarónak.Már rég elhatároztuk ,hogy ujra megpróbáljuk virágositani otthonunkat,amiknek az alapját a nönapra kapott fokföldi ibolya adta, most már elértünk oda,hogy minden ablakba virág van,vagy füszernövény.Mi is lett a virágkaró sorsa. Kaptunk egy virágot,kicsike volt azt mondták rá viaszvirág. Elöször szépen futott ,mi koszoruba futattuk terebélyesedett,ekkor került a virág mellé a kapott karó. Katinak eldicsekedtem ,milyen szép virágom is van,mire kiderült igen szép,de nem viaszvirág,hanem mézvirág.Véletlenek egybeesése. Feri bácsi köszönöm,lássa mégis jó helyre került az a virágkaró.


Kérdés felelet


Mit, miért, hogyan?

Beszélgetésem a munkatársammal.
-Tényleg te szerkeszted a cukorbetegek honlapját?
-Igen miért?
-és mennyit kapsz érte?
-semmit
-na ne hülyéskedj,mit fizetnek érte?
-Olvasd el a honlapot és megtudod.
-ott az áll,hogy társadalmi munkában csinálod.
-igy van,mert tényleg úgy csinálom.
-és tényleg semmit nem fizetnek?
-na jó, ha már ennyire kérdezed elárulom.
A kollégám hegyezni kezdte füleit, és latolgatta magában az összeget
-Szóval,ha elmegyek egy rendezvényre ingyen nézik meg a vércukromat, ingyen kapok inni, aztán ha olyan rendezvény van akkor ingyen ehetek sütit,kóstolhatok diabetikus kekszeket stb...
-De hát ezt azon a rendezvényen mindeni megkapja,ha odamegy a Cukorbetegek standjához. Azon kívül semmit nem kapsz?
-Dehogynem,mindenki elmondja,hogy nagyon szép a honlap,meg örül,hogy az ő fotója is szerepel a honlapon, meg hogy milyen ügyes vagyok.és többszörösen megköszönik, hogy a világhálón már az Egri Cukorbetegek Egyesülete is fenn van.
-Úgy látom nem jutunk közös nevezőre,szóval pénzt kapsz érte?
-Nem nem kapok,de jó szót, szeretet annál többet,és nekem már az is fizetség,mikor látom a csillogó szemben azt ,hogy nem üres köszönömöt mond,hanem valóban úgy is gondolja.


Sajtos perec elkészítése:

Sokan kérték


Összegyúrom tálban: 70dkg liszt, 25dkg margarin, 5dkg zsír

Összekeverem csészében: 1tojás, 1 sárgája, Kb. 2,5dl tejföl, 3dk élesztő, só

Az egészet összegyúrom, nyújtom, szaggatom, megkenem tojásfehérjével, belemártom reszelt sajtba és megsütöm közepes lángon.