img

Cukorbetegek Egri Egyesülete

Több mint 20 éve, 1996 óta

img

Cukorbetegek Egri Egyesülete

Cukorbetegek Egri Egyesülete országos hatáskörű, egészségügyi jellegű, közhasznú szervezet

img

Cukorbetegek Egri Egyesülete

13 Nemzetközi Cukorbeteg Találkozó

egysz

Hírek

Elismerték Jakab Katalint, az egri civil szféra meghatározó alakját


Kevés egri van, aki ne ismerné Jakabné Jakab Katalint, a helyi civil élet megkerülhetetlen alakját. Fáradhatatlanul dolgozik másokért, hol a Cukorbetegek Egri ­Egyesületét képviseli, hol nyelvtanárként tevékenykedik, hol pedig idegenvezetőként futhatunk össze vele. Március 15-én munkásságáért Nyitrai Zsolt országgyűlési képviselő elismeréssel díjazta, ennek apropóján beszélgettünk vele.
Rovat: HÍREINK:
Beküldte: compweb

Hogyan fogadta a kitüntetést?
– Nagy meglepetés volt, tényleg csak az oklevél átadása  előtt néhány perccel tudtam meg, hogy elismerést kapok. Nagyon meghatódtam. Ez óriási motivációt és lendületet ad a további munkámhoz. Azóta rengeteg gratulációt kaptam, ami különösen jólesik, pláne, hogy érzem, tényleg szívből jönnek ezek a jókívánságok.

Annak idején mi indította el a civil pályán?
– A civil tevékenységem a cukorbetegségemhez kötődik. Kilencéves voltam, amikor felfedezték nálam ezt a betegséget, és kórházba kerültem. Volt ott egy velem egykorú fiú, akinél szintén akkor diagnosztizáltak diabéteszt. Összebarátkoztunk, együtt tanultuk meg, hogyan kell beadni az inzulint, hogyan diétázzunk. Jó érzés volt, hogy nem voltam egyedül a bajban. Megtanultam, hogy az ilyen traumát könnyebb elviselni, ha vannak az embernek hasonló cipőben járó társai, akikkel erősíthetik, bátoríthatják egymást. Ez az élmény nagyban hozzájárult ahhoz, hogy 2000-ben hatvanöt sorstársammal együtt megalakítsuk a Cukorbetegek Egri Egyesületét, melynek már több mint százhatvan tagja van, és egy ifjúsági tagozata is.


TELJES CIKK A HEOL OLDALÁN >>