img

Cukorbetegek Egri Egyesülete

Több mint 20 éve, 1996 óta

img

Cukorbetegek Egri Egyesülete

Cukorbetegek Egri Egyesülete országos hatáskörű, egészségügyi jellegű, közhasznú szervezet

img

Cukorbetegek Egri Egyesülete

13 Nemzetközi Cukorbeteg Találkozó

egysz

Hírek

CKORBETEG TALÁLKOZÓ 2017. SZEPTEMBER 15.-16.-17.


 

Diabetes Hétvége Egerben

 

 

 

A Cukorbetegek Egri Egyesülete 2006 óta szeptember 3.hétvégéjén minden évben megrendezi az Egri Nemzetközi Cukorbeteg Találkozót, amit most a Több mint 40 éve cukorbetegséggel élők Országos Találkozója tett még szebbé, ami már pénteken elkezdődött.

 

Ezen az első napon is már több mint száz sorstársunk vett részt. A fogadás a Városháza Dísztermében volt, ahol az egyesület elnöke, Jakabné Jakab Katalin és Szucsik György, tanácsnok, a Városi Szociális és Családügyi Bizottság elnöke köszöntötte a résztvevőket. Majd az egri Markhot Ferenc Kórház orvosigazgatója, dr. Maszárovics Zoltán, a Rendelőintézet és a Diabetológia igazgatója, dr. Harcsa Eleonóra fogadta a veterán cukorbetegeket a Kórház Dísztermében, ahol 1726-ban az egri kórház első kórterme volt, majd az irgalmas rend ebédlője, városunk egyik legszebb és legrégebbi barokk terme. Igazgató asszony a kórház és egyesületünk 20 éves sikeres egyűttműködésről méltatta, orvosigazgató úr pedig kórházunk történetét mesélte el. Dr. Domboróczki Zsolt, kiváló diabetológusunk mindenre kiterjedő előadást tartott, ami a cukorbetegeket érinti. A találkozóra eljött a Diabeteológia asszisztense is, Szerencsiné Soós Andrea is, akinek lánya szintén sorstársunk. Délután a Városháza Üvegtermében ismerkedtünk egymással és a betegségünkkel kapcsolatos tanulságos történeteinket meséltük el.

 

Vacsora után betoppantak a Kárpátaljai Diabetes Klub vezetői, akiknek a megalakulása egy évvel ezelőtt az egri találkozón történt. Simon Klára vezető elmesélte az ottani cukorbeteg-gondozás nehézségeit, majd férje Simon Sándor és az egri Csomós Anikó  református lelkészek áldást kértek a résztvevőkre. Az estét Bíró József Pro Agria Díjas tagtársunk, az egri "Vak Zongorista" csodálatos koncertje tette kerekké, majd egy rövid sétára kalauzoltuk sorstársainkat a gyönyörűen kivilágított Belvárosban . . .


TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ >>

 
Rovat: HÍREINK:
Beküldte: compweb