img

Cukorbetegek Egri Egyesülete

Több mint 20 éve, 1996 óta

img

Cukorbetegek Egri Egyesülete

Cukorbetegek Egri Egyesülete országos hatáskörű, egészségügyi jellegű, közhasznú szervezet

img

Cukorbetegek Egri Egyesülete

13 Nemzetközi Cukorbeteg Találkozó

egysz

Hírek

MAGYAR TUDOMÁNYOS AKADÉMIA MEDICINA KONFERENCIA


Nagyon hasznos eszmecsere volt, köszönet a szervezőknek!
MI HASZNA VAN AZ 500 MILLIÁRDOT MEGHALADÓ EGÉSZSÉGÜGYI FEJLESZTÉSEKNEK?
Rovat: HÍREINK:
Beküldte: compweb
Nagyon hasznos eszmecsere volt, köszönet a szervezőknek!


MI HASZNA VAN AZ 500 MILLIÁRDOT MEGHALADÓ EGÉSZSÉGÜGYI FEJLESZTÉSEKNEK?        


A címben föltett kérdésre keressük a választ a 2017. március 30-án rendezendő, tavaszi Medicina konferencián. A tanácskozásnak a Magyar Tudományos Akadémia ad otthont. A tudós társaság egészségüggyel foglalkozó osztálya is fontosnak tartja annak összevetését: van-e harmónia a kétségtelenül hatalmas egészségügyi beruházások, a korszerű diagnosztikai eszközök és műszerek telepítése, valamint a betegellátás színvonalának javulása között.  Vajon lépést tud-e tartani a modern technológiák alkalmazásával a gyógyítás finanszírozására kapott Egészségbiztosítási Alap.

Arra is keressük a választ, hogy az új, vagy éppen felújított intézményekben dolgozó orvosok és szakdolgozók, valamint a többi, egészségügyben munkát vállaló érez-e javulást a munkakörülményeiben. És talán a legfontosabb, a betegek, a lakosok tapasztalata: egy, a márciusi konferenciára készített Joint Venture Szövetség reprezentatív felméréséből az ő értékelésüket is megismerhetjük.

Stratégiai partnerünk, a Magyar Orvostársaságok és Egyesületek Szövetsége deklarált célként fogalmazta meg, hogy a színvonalas gyógyítás feltételeinek megteremtéséhez mérten, hasonló súllyal kell kezelni az egészség megőrzését, a betegségek megelőzését. A 127 tagszervezetet összefogó társaság ehhez kíván segítő kezet nyújtani a lakosok, a döntéshozók, az egészségügy valamennyi szereplője, az alkalmazottjaikért felelősséget érző munkáltatók felé, ez irányú programjukról a közelmúltban megválasztott elnök tart majd előadást.

Előadóink között üdvözölhetjük az egészségügyi szakmai szervezetek és az egészségipar reprezentánsait, és örömünkre szolgál, hogy a kormányzat képviselői is előadásaikkal, aktív részvételükkel megtisztelik a tanácskozás résztvevőit.

A Medicina konferencia bevallott célja, hogy olyan fórumot teremtsen az egészségügy iránt érdeklődőknek, amelyen az ágazat valamennyi szereplője, a tanácskozás résztvevői kifejthetik véleményüket. Hiszen a cél közös: a magyar lakosság egészségének védelme, a betegségek színvonalasabb gyógyítása, az ágazatban dolgozók megtartása. Ugyanis a gazdasági növekedés feltétele az egészséges társadalom.