img

Cukorbetegek Egri Egyesülete

Több mint 20 éve, 1996 óta

img

Cukorbetegek Egri Egyesülete

Cukorbetegek Egri Egyesülete országos hatáskörű, egészségügyi jellegű, közhasznú szervezet

img

Cukorbetegek Egri Egyesülete

13 Nemzetközi Cukorbeteg Találkozó

egysz

Hírek

Egri Diabetes Világnap november 26


VIP vendégek voltunk Erős Antóniánál, az Egy Csepp Figyelem Alapítvány Diabétesz Világnapján Budapesten. Nagyon hasznos és magas színvonalú rendezvény volt. Gratulálunk és köszönjük a VIP meghívót, nagyon jól éreztük magunkat és sok új szakmai kapcsolatot sikerült kiépíteni!

Az Eger TV-n: 
Rovat: HÍREINK:
Beküldte: compweb
VIP vendégek voltunk Erős Antóniánál, az Egy Csepp Figyelem Alapítvány Diabétesz Világnapján Budapesten. Nagyon hasznos és magas színvonalú rendezvény volt. Gratulálunk és köszönjük a VIP meghívót, nagyon jól éreztük magunkat és sok új szakmai kapcsolatot sikerült kiépíteni! Jövőre mi is viszonozzuk ezt a meghívást számotokra Egerbe, szeptember 16-án a XII. Nemzetközi Cukorbeteg Találkozón.  (november 27)


November a Diabetes hónapja. 1891. nov. 14-én született a cukorbetegek megmentője Frederick Banting, aki 1921. nov. 14-én, a 30. születésnapján jelentette be az életmentő inzulin felfedezését. Addig az 1-es típusú cukorbetegek szörnyű kínok között meghaltak! Születésének 100. évfordulóján ünnepelték először diabetes világnapot, azóta a világ 130 országában tartanak megemlékezéseket, így Magyarország sok településén is, hogy felhívjuk a figyelmet a cukorbetegség veszélyeire. Egyesületünk több helyen is képviseltette magát: Berettyóújfalu, Szomolya, Sopron, Veszprém, Debrecen és még nincs vége! Az egri rendezvény november 26-án 14 órakor kezdődik a Városházán. Várunk minden érdeklődőt szeretettel!


Díszvendégek voltunk a Veszprémi Diabétesz Világnapon.
2006 óta nagyon jó partneri viszonyt ápolunk a Veszprém Megyei Diabetes Egyesülettel. Az egyesületünk Mézvirág kórusa a 2009. évi Veszprémi Cukorbeteg Találkozón mutatkozott be először. A Diabetes szaklap 20. évfordulója tiszteletére alakítottuk meg a kórusunkat és ott léptünk fel először. Azóta is él és virágzik a kórus, bel -és külföldön nagy sikerrel szerepel. Köszönjük, hogy újra itt lehettünk Veszprémben ezen a színvonalas, nagyszerű rendezvényen.

A Cukorbetegek Egri Egyesülete-nek szervezésében két napos kiránduláson vettünk részt.Sopron,Eisenstadt,Veszprém ahol jártunk,Diabétesz Világnap találkozója volt.Sopronban és Veszprémben sikeresen szerepelt a MÉZVIRÁG kórus.A fotó Sopronban, a Hotel Pannónia szállodában készült.
Köszönjük a nagyszerű szervezést Katharina Jakab--nak.

Az Eger TV-n: